post

Véget ért a szezon a HFL csapatnak, az utánpótlásé most indul

A győri Cápák HFL csapata kikapott a Kyiv Capitals ellen, így számukra véget ért a szezon. Az utánpótlásnak azonban csak most kezdődnek a mérkőzések, kupa napok.

HFL csapat

Vasárnap játszotta a 2019-es HFL szezon rájátszás mérkőzését a Győr Sharks Nyúlon a Kyiv Capitals ellen. A mérkőzés kezdőrúgását ezúttal is egy Bárczis fiú, Kozma Áron végezte el. A csapat ezzel idén hagyományt teremtett, valamint az iskola mellé állt és nemcsak tárgyakat, hanem élményeket is ad a gyerekeknek.

Az alapszakaszban szoros, az utolsó negyedben eldőlő mérkőzésben maradtak alul a Cápák. A hazaiak védelme jól állta a kiváló játékosokból álló ukrán támadósor play-eit, azonban a győriek támadóalakulatáról ez nem mondható el. Nem tudták felvenni a tempót a vendégek védelmével, és ugyan voltak nagy játékok, mégsem tudták azokat pontokra váltani.

Ezen a mérkőzésen előléptek a fiatal játékosok is, akik közül sokaknak az idei csak a második HFL szezonjuk. Nagyszerű elkapásokkal, futásokkal és védekezésekkel tettek hozzá a játékhoz.
A felnőtt csapatnak ezzel a mérkőzéssel véget ért az idei szezon, a játékosoknak azonban rövid pihenőjük van csupán, hamarosan kezdik a decemberig tartó offseason programot. A jövő évre januártól kezdik majd a felkészülést.

Eredmények

Csapat1234Elért pontszám
Sharks00000
Capitals13701232

Utánpótlás

Az utánpótlásnak azonban csak most kezdődnek a mérkőzések, kupa napok. Rögtön jövő hétvégén, június 30-án Budapestre látogatnak a csapatok.

Az utánpótlás is túl van már egy megmérettetésen. Június 9-én a hazai rendezésű Rising Stars Cup keretein belül játszott az U15 és az U13 csapat a Budapest Wolves és az ukrán Vinnytsia Wolves ellen. Ugyan a kupát nem sikerült megnyerni, de a fiatal játékosok értékes tapasztalatokkal gazdagodhattak.
Az U15 és U17 fiataljai épp edzőtáboroznak, hogy a Fundamenta III. Gridiron Football Challenge június 30-i budapesti kupára kellőképp felkészüljenek. A fiatalabbak jövő héten kezdik a szintén 5 napos edzőtábort, ősszel pedig sor kerül az U19, U17 (a tavalyi döntőben a második helyet szerezték meg), U15 (tavaly bajnokok lettek) korosztály bajnokságaira is.

 

Fotó: Becs László

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük