post

Utánpótlás 2020

Az elért eredményeket foglalta össze Andres Fernandez és Szilas Péter

Az egész szezon nehézségekkel volt teli és akár el is maradhatott volna. Nagyon tiszteljük azokat a csapatokat, akik vállalták hétről hétre a mérkőzéseket, hogy megvalósuljon a szezon. A srácok kitartóan játszottak egész évben. Mindegyik korosztályunkra büszkék vagyunk.

U15 bajnoki címmel és U19 ezüstéremmel zártuk a 2020-as utánpótlás szezont. Úgy gondolom, hogy a körülményekhez képest jó eredményt értünk el. A járvány miatt kialakult helyzet egyaránt sújtott minden csapatot, nekünk viszont idén sem oldódott meg a pálya problémánk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az edzéseink nagy része egy kis méretű, nyilvános műfüves pályán zajlott, amit általában meg kellett osztanunk az ott játszó gyerekekkel. Ha nagy pályára akartunk menni, akkor Győrön kívül kellett edzést tartanunk, de erre csak heti egyszer és nem is egész évben nyílt lehetőség. Az edzők részéről nagyfokú kreativitásra volt szükség, a játékosok részéről pedig rugalmasságra, hogy ilyen körülmények között fel tudjunk készülni.

Természetesen volt lemorzsolódás, de az évek óta együtt játszó “keménymag” megmaradt, hozzájuk csatlakozott néhány lelkes újonc. A csapategységnek a nehéz helyzetek mindig jót tesznek, kiderül ki az, aki komolyan veszi a sportot. A győri játékosokhoz idén is érkezett néhány kaposvári fiatal, illetve a Budapest Eagles és a Budapest Titans utánpótlás játékosai is hozzánk igazoltak. Az ő játékuk mindegyik korosztályban nagyban hozzájárult a jó eredményekhez. Az edzői stáb részéről az elejétől fogva a csapat tagjaiként kezeltük őket, nem volt kivételezés és ezt a játékosok is ugyanígy megtették, nagyon összetartó társaság lettek. Mindent megtettünk, hogy a lehető legtöbbet tudjunk együtt edzeni, nyáron többnapos edzőtáborokkal, szezon közben pedig hétvégi mini camp-ekkel.


Az U15-ösök nagyszerűen megfordították a szezon alakulását tavalyhoz képest. A 111-6 pontarány szerintem senkiben nem hagyott kétséget afelől, hogy idén mi voltunk a legjobbak a korosztályban. Csapatunk magját a tavalyi elsőéves U15-ösök adták, akik szépen javítottak a 2019-es eredményen. Egész évben keményen dolgoztak azért, hogy megmutassák mit is tudnak.

Junior U15 2020

PosCsapatGyVPctSzpKpNet Pts
13011116105
2210.6744359
3110.5835-27
4020671-65
4020022-22

U15: Alföldi Ronaldó Róbert, Benda Norbert, Bőhm István Roland, Bőhm Péter Ádám, Dorozsmai Gergő, Gadolla Áron, Galgán Ádám, Impert Tamás, Katona Dániel Richárd, Kiss Marcell, Lukács Boldizsár, Nagy Benedek, Rosmarin Maximilián, Szabó Dávid, Szegedi Dániel, Takács Dominik, Túri-Varga Lázár, Vékássy Levente, Zágoni Ádám.


Az U17 szintén keményen játszott és közel álltunk hozzá, hogy győzelmeket szerezzünk egy nagyon fiatal társasággal. Az U15-öt szerepeltettük az U17-es bajnokságban is, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek. A két szoros vereség ebben a korosztályban frusztráló, de nem elkeserítő, mivel a fiataljaink és újoncaink is sok játékidőt kaptak.

Junior U17 2020

PosCsapatGyVPctSzpKpNet Pts
1201715318
2110.56774-7
2110.552493
40205266-14

U17: Balogh Bence Nándor, Barka Benedek, Bellágh Benedek, Benda Norbert, Benedict Soma Henrik, Czinzer Levente, Danyi Bence, Digruber Zsombor, Domján Mátyás Félix, Gadolla Áron, Gyurkó Tamás, Hegedüs Zoltán Dániel, Jahn Máté, Katona Dániel Richárd, Kertész-Dapsy Balázs, Kiss Marcell, Matkovics Milán, Nagy Benedek, Pető Dávid, Plántek Zoltán János, Polgár Martin, Rozsics Zsombor, Sipos Milán, Szegedi Dániel Gábor, Szili-Kis Tamás, Takács Dominik, Tóth Benjámin Zsolt, Túri-Varga Lázár, Varga Adrián, Vékássy Levente, Zics Bence.


Az U19-esekkel zsinórban második évben jutottunk be a rájátszásba pozitív mérleggel, illetve 12 év után újra a döntőbe. Nagyon jó csapat ellen maradtunk alul, úgyhogy a jövő fényes. Az U19-es korosztályban idén is megjósolhatatlanok voltak az erőviszonyok. A Budapest Wolves címvédőként várta a bajnokságot, a zsinórban két évig döntős debreceniek a Fehérvárhoz csatlakoztak, a Cowbells, Bulldogs és Rangers pedig közös csapatot alkottak. Nagy fegyvertény volt számunkra is a kooperáció, hiszen így mély kerettel és tapasztalt játékosokkal vághattunk neki a küzdelmeknek. A korábbi évekkel ellentétben, idén nem sokan játszottak a labda mindkét oldalán és minőségi cseréink voltak.

Junior U19 2020

PosCsapatGyVPctSzpKpNet Pts
13011025052
2210.67644717
3120.334547-2
4030976-67

U19: Balogh Bence, Barka Benedek, Benedict Soma, Czéhmester Máté, Czinzer Levente, Csányi Péter, Danyi Bence, Domján Mátyás, Garajszki Gergő, Gyetván Bence, Gyurkó Tamás, Hegedüs Zoltán Dániel, Horváth Márk, Jahn Máté, Keresztes Keve, Kertész-Dapsy Balázs, Markó Bálint, Matkovics Milán, Oravecz Balázs, Pálos Dániel, Peczár Zétény, Pető Dávid, Pilka Ticián, Plántek Zoltán, Polgár Martin, Pusztai Kristóf, Sári Roland, Sárközi Ádám, Sárközi Gergő, Surányi Zsombor, Szabó Kristóf, Szolomájer Balázs, Szőcs Zsombor, Tánczos Henrik, Török Gergő, Varga Adrián, Zágoni Botond.


Szakmai stáb

A játékosok az összes mérkőzésen mindent beleadva küzdöttek és az egész szezonban folyamatos volt a fejlődés. Úgy gondolom az idei év kiváló alapokat adott, amire építkezhetünk a jövőben.

A nehézségek ellenére az edzői stáb mindent megtett, hogy felkészítse a srácokat egy küzdelmes szezonra. Nagy előrelépést jelentett, hogy az eddigi három fős edzői stáb kiegészült. Úgy érezzük edzőink kiváló munkát végeztek. Sokszor kerültünk eddig ismeretlen helyzetbe a szezon során, pozitív értelemben. Jövőre folytatjuk, reméljük a bajnoki címekért fogunk küzdeni mindhárom korosztályban.

Szakmai stáb: Andres Fernandez (HC, OC), Horváth Benedek (CB), Horváth Kristóf (WR), Horváth Péter (Line), Ráthonyi Kende (RB), Seres Dániel (FS), Szilas Péter (DC), Tokaji Ferenc (Special Team).

Fotó: varadi-kiraly-foto.hu

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük