UTÁNPÓTLÁS

Csapatunk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fiatal játékosok képzésére. A Győr Sharks utánpótlásnevelése egy idős a magyar amerikai foci utánpótlásnevelésével. Már a legelső, 7 a 7 ellen megrendezett kispályás u19-es bajnokságon is részt vettünk és azóta sem mulasztottunk el alkalmat, hogy az ifjoncoknak játéklehetőséget adjunk.
A legelső generációból sok tehetséges játékost adtunk a magyar amerikai futball életnek, akik vagy nálunk, vagy tanulmányok, illetve munka miatt más csapatnál meghatározó személyiségek. Jópár fiatal, aki nálunk kezdte a pályáfutását, azt a sikert is elérte, hogy magára ölthette a nemzeti válogatott mezét.

A felnőtt magyar válogatottal pályára lépett egykori utánpótlás játékosaink: Horváh Péter, Rácz Balázs, Szilas Péter.
Nálunk nevelkedett és a válogatott bő keretének tagja volt, vagy jelenleg is az: Fekete Valentin, Macher Bálint, Szabó Dániel, Rasek Márton.

U19-es, vagy egyetemi válogatott kerettag: Jahn Balázs, Pusztai Kristóf, Ráthonyi Kende
U19-es válogatottal pályára lépett: Rákóczi Kristóf, Mayer Márk, Szabó Dániel, Pantali Dániel.
Korábbi edzőink közül pedig Becs Pétert érte az a megtiszteltetés, hogy az egyetemi válogatott linebackereit készítheti fel a világbajnokságra.

Jelenleg öt korosztályban folyik a munka. Az U19 és U17 korábbi bajnoki második és harmadik helyezései után, úgy láttuk, hogy fiatalabb kortól kell kezdeni az edzést. Ekkor indult a flag football szakosztályunk, ahol 10 és 14 éves kor között, felszerelés nélkül játszottak a fiúk és lányok.

Felső sor, balról jobbra: Horváth Péter, Polgár Martin, Tichi Ákos, Kovács Barnabás, Zágoni Botond; Középső, sor balról jobbra: Sipos Bálint, Domján Mátyás, Matkovics Milán, Balogh Dominik, Szigeti Boglárka, Domán Péter, Tasnádi Patrik; Andres Fernandes; Első sor, balról jobbra: Czéhmester Máté, Farnadi András, Sári Roland, Jahn Máté, Markó Bálint, Pusztai Kristóf, Balogh Bence; Meizner Máté (2018)

Miután egyre nőtt a létszám, a tackle football iránt is megnőtt az igény, így 2017-ben elkezdtük az U11, U13 és U15 korosztályokkal a felszereléses edzéseket. Az első megmérettetésre a júniusban megrendezett győri kupanapon került sor, ahol az U15 korosztály rögtön két győzelemmel mutatkozott be. Az őszi rendezvényen már a legkisebb korosztály is megszerezte első győzelmeit.
2018-tól már szövetségi rendezésben versenyezhet az U15 is, az U17 és az U19 mellett. A kisebb, U13 és U11 korosztályok pedig saját szervezésben, illetve kupanapokon mérettetik meg magukat.

Örökmérlegünk:

U11 6 győzelem 3 vereség
U13 3 győzelem 5 vereség
U15 7 győzelem 2 vereség
U16 2 győzelem 0 vereség