post

Absolute Live DIV1 – SHARKS vs STEELERS

Második hazai mérkőzésünket a Miskolc Steelers ellen játszottuk. Boda Gábor HC értékelése a találkozóról.

Vasárnap az Absolute Live Divízió 1. alapszakaszi mérkőzését rendezte a Győr Sharks, Ötteveny sportpályáján, ahol a Miskolc Steelers csapatát fogadta. A miskolci alakulat irányítója Vasyil Yordan – válogatottunk egyik irányítója, aki nem egyszer vezette csapatát HFL döntőbe – ikonikus alakja a magyarországi focinak. A tőle megszokott jó ritmusban kezdte a játékot és végigvitte a vendégek csapatát a pályán, egészen a Sharks végzónájáig, ahol Fekete Valentin beleütött a passzába és a jó ritmusban érkező Seres Dániel kezében landolt a labda.

A sikeres védekezés után jöhetett a Maxim Cherepivskiy által vezetett hazai csapat. Az első puhatolózások után rákapcsoltak a győri Cápák és először Michael Barulich-ot majd Keller Pétert találta meg Max egy-egy gyönyörű passzal. Benedek Laci mindkét esetben értékesítette az extrapontot. A két TD között hiába zárkóztak fel a vendégek Yordan-Fenyvesi jól sikerült játékával, a félidő így 14-7 állással zárult. Szép drive-okkal, fontos passzokkal és látványos Ráthonyi Kende futásokkal, valamint remek védekezéssel irányították a hazaiak az első félidőt.

A már lassan megszokott jó második félidőkezdésnek köszönhetően tovább hengereltek a Cápák. A harmadik TD Benedek László nevéhez fűződik, de keserédes ez a pontszerzés, mert a második sportszerűtlen viselkedésért kapott büntetése miatt kiállították. Így már nem is rúgás, hanem kétpontos kísérlet következett, melyet Max-Mike páros simán értékesített. Innentől kezdve folytatódott Max és Mike parádéja.

Max 30 passzából 23 sikeres volt, így közel 260 yardot passzolt ezen a meccsen. A Mike felé repülő 15 labdájából 13 sikeres passz volt. Igazán meggyőző játékkal 36-22re győztek a győriek. Az utolsó negyedben Yordan ugyan nagyon nagy feltámadást mutatott be és szépítettek is, de csak egy kis izgalomfokozásra volt elég, a fordítást a keményen küzdő védelem nem engedte. Több sack és jó passzvédekezés megálljt parancsolt az Acélosok támadósorának.

A legjobb védő Hacknauer Dániel lett, 6 szereléssel és egy sack-kel, a támadó MVP-nek pedig Maxim Cherepivskiy-t választották. Ezzel a győzelemmel a Cápák bebiztosították a csoportelsőségüket és már bizonyos a hazai pálya a rájátszásban. Az első osztályban rájátszásba jutó győri alakulat az elmúlt évek legjobb eredményét könyvelheti el. Vorholt Viktor a csapat elnöke elmondta:

Nagy köszönet Boda Gábor vezetőedzőnek és a junior programot évek óta vezető, támadó koordinátor Andres Fernandesnek, a nagyot küzdő játékosoknak, valamint a védelem oldalán Fábián Krisztián és Becs Péter posztedzőknek.

Reméljük egy új fejezet kezdődik a Sharks életében és régi fénye újra tükröződik majd a tengerek felszínén!

A nyugati csoport állása:

Absolute Live DIV1 2020 Nyugat

PosCsapatGyVPctSzpKpNet Pts
1301944846
2120.3584216
30301499-85

A keleti csoport állása:

Absolute Live DIV1 2020 Kelet

PosCsapatGyVPctSzpKpNet Pts
1301562630
2120.335063-13
3120.3370646

Fotó: Becs László

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük