post

Boda Gábor csapatunk szakmai stábjának élén

Aki követi a hazai amerikai futball életet, annak nem kell bemutatni Boda Gábort, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnökét és a válogatott D-line edzőjét. Mi most Boda Gábort, a Cápák vezetőedzőjét szeretnénk nektek bemutatni az alábbi interjún keresztül. 

Gábor, miért jöttél el Fehérvárról?

Úgy gondolom az Enthroners már a csúcson van. Gyorsabban jutott a csúcsra, mint bárki gondolta volna. Én szeretek építeni, létrehozni. Fehérváron már nem sok a tennivaló, nem úgy, mint Győrben, ahol tényleg szükség van valakire, aki kézbe veszi a csapat szakmai irányítását. Bőven lehet alkotni, építeni. Terveim szerint pár év alatt újra eljuthat a csúcsra a győri alakulat, de addig még sok munka vár ránk.

Miért pont a Cápákat választottad?

A csapat alakulásánál is itt voltam és közel 7 évig voltam az edzője a csapatnak. Gártz Vilit is én hívtam a csapathoz, igazán jó páros voltunk. Ez idő alatt sok sikert és jó eredményt ért el a csapat. Akkor is egy lelkes társaság volt, ez nem változott, de kell egy edző a csapatnak, ahogy akkor is nagy szükség volt ránk.

Hogy emlékszel a győri csapatnál a kezdetekre és szerinted mennyivel lesz most nehezebb, vagy könnyebb dolgod, mint akkor?

Rossz volt látni az elmúlt években a győri vesszőfutást. Sok potencia rejlik a csapatban, a játékosokban, de nagyon hiányzik a stabilitás, valaki, aki kijelöli az irányt. Remélem sikerül kinavigálnom a nyílt tengerre a csapatot a zátonyok közül és újra a tengerek urai lehetnek a Cápák!

Mik a terveid a csapatnál rövid és hosszútávon?

Az első és legfontosabb a stabilitás és a jó edzések. Szeretném, ha kiszámítható és vonzó csapat lennénk. Szerencsére remek alapok vannak lefektetve és határozott a vezetés elképzelése a HFL szerepléssel kapcsolatban is. Ez egy fontos pont volt nekem és az új érkező játékosoknak. Remélem jövőre már erős rájátszásos csapat leszünk és mint tudjuk, a playoffban bármi megtörténhet. Több programot is indítunk ősszel, ezekkel nemsokára jelentkezünk. Az utánpótlás nagyon hangsúlyos a Cápáknál, ez külön öröm. Alulról építkeztek az elmúlt években és ez biztos, hogy meg fogja magát hálálni. Hosszútávú terv, hogy kiképezzünk edzőket, felállítsunk egy olyan edzői stábot, akire számíthat az egész csapat.

Mennyiben nehezíti meg a munkádat, hogy mások a körülmények, mint az Entrhonersnél voltak?

A Koronázóknak remek körülmények vannak, minden adott a csapatnak. Látom az előnyeit és hátrányait. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy összetartó a társaság és mindenki a saját dolgát teszi. Sok olimpikonunk tizedéből, vagy ezredrészéből készül anyagi szempontból, mint a vezető nagyhatalmak sportolói és mégis a mi sportolóink nyernek aranyérmet. A jó körülmények segítik a felkészülést, de nem az határozza meg a végeredményt. A jó teljesítmény mögött mindig sok munka áll, amit egy versenyen vagy meccsen nem látunk, de a letett munka mindig meghálálja magát.

Gábor köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál és sok sikert kívánunk a jövőt illetően!

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük