UTÁNPÓTLÁS

Csapatunk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fiatal játékosok képzésére. A Győr Sharks utánpótlásnevelése egy idős a magyar amerikai foci utánpótlásnevelésével. Már a legelső, 7 a 7 ellen megrendezett kispályás u19-es bajnokságon is részt vettünk és azóta sem mulasztottunk el alkalmat, hogy az ifjoncoknak játéklehetőséget adjunk.

A legelső generációból sok tehetséges játékost adtunk a magyar amerikai futball életnek, akik vagy nálunk, vagy tanulmányok, illetve munka miatt más csapatnál meghatározó személyiségek. Jópár fiatal, aki nálunk kezdte a pályáfutását, azt a sikert is elérte, hogy magára ölthette a nemzeti válogatott mezét. A felnőtt magyar válogatottal pályára lépett egykori utánpótlás játékosaink: Horváh Péter, Rácz Balázs, Szilas Péter.

Nálunk nevelkedett és a válogatott bő keretének tagja volt, vagy jelenleg is az: Fekete Valentin, Macher Bálint, Szabó Dániel, Rasek Márton U19-es, vagy egyetemi válogatott kerettag: Jahn Balázs, Pusztai Kristóf, Ráthonyi Kende U19-es válogatottal pályára lépett: Rákóczi Kristóf, Mayer Márk, Szabó Dániel, Pantali Dániel Jelenleg öt korosztályban folyik a munka. Az U19 és U17 korábbi bajnoki második és harmadik helyezései után, úgy láttunk, hogy fiatalabb kortól kell kezdeni az edzést. Ekkor indult a flag football szakosztályunk, ahol 10 és 14 éves kor között, felszerelés nélkül játszottak a fiúk és lányok.

Felső sor, balról jobbra: Horváth Péter, Polgár Martin, Tichi Ákos, Kovács Barnabás, Zágoni Botond; Középső, sor balról jobbra: Sipos Bálint, Domján Mátyás, Matkovics Milán, Balogh Dominik, Szigeti Boglárka, Domán Péter, Tasnádi Patrik; Andres Fernandes; Első sor, balról jobbra: Czéhmester Máté, Farnadi András, Sári Roland, Jahn Máté, Markó Bálint, Pusztai Kristóf, Balogh Bence; Meizner Máté

 

Miután egyre nőtt a létszám, a tackle football iránt is megnőtt az igény, így 2017-ben elkezdtük az U11, U13 és U15 korosztályokkal a felszereléses edzéseket. Az első megmérettetésre a júniusban megrendezett győri kupanapon került sor, ahol az U15 korosztály rögtön két győzelemmel mutatkozott be. Az őszi rendezvényen már a legkisebb korosztály is megszerezte első győzelmeit. Az idei évben már szövetségi rendezésben versenyezhet az U15, az U13 és U11 korosztályok pedig saját szervezésben, illetve kupanapokon mérettették meg magukat.

Örökmérlegünk:

U11 6 győzelem 3 vereség

U13 3 győzelem 5 vereség

U15 7 győzelem 2 vereség

U16 2 győzelem 0 vereség